برندسازی مشترک Co-Branding ( برندسازی مشارکتی | برند گذاری مشترک )
برندسازی مشترک استفاده از دو یا چند برند برای نامگذاری ( انتخاب نام تجاری ) یک محصول جدید است.
این برندها در رسیدن به اهداف خود به هم کمک مینماید. در این کار هماهنگسازی کلی بین دو برند و محصول جدید باید مدنظر قرار گیرد.
علم رسیدن به یک برند مشترک ، همان علم ایجاد اتحاد و همکاری است. برندسازی مشترک بین CitiBank و MTV در جهت تولید یک کارت اعتباری با یک برند مشترک نمونهای از این کار است.
این کارت برای مشتریانی که بتوانند از مزایای خاص آن به نام MTVCitibank club استفاده کنند سودمند خواهد بود.
1- برند مشترک در اجزا به معنی استفاده از یک برند شناختهشده در تولیدات یک برند شناختهشده دیگر است.
این کار برای مواد و مؤلفههایی که در تولید محصول نهایی به کار گرفته میشوند نیز ارزش ویژه برند ایجاد میکند. مؤلفهها/ اجزای مورداستفاده در این کار به برند اصلی وابسته میشوند.
به عنوانمثال، در کامپیوترهای برند Dell از پردازندههای شرکت اینتل استفادهشده که نمونهای از استراتژی برندسازی مشترک است. برندهایی که جزئی از برند مشترک هستند معمولا بزرگترین خریداران یا تامین کنندههای موجود شرکت اصلی هستند.
مولفه های برند باید منحصربهفرد باشند. آنها باید یا خود برند اصلی باشند یا دارای حق امتیاز باشند.
برند مشترک در اجزا منجر به تولید محصولات باکیفیتتر، تبلیغات بهتر، دسترسی بیشتر به کانالهای توزیع و سود بیشتر میشود. فروشنده مولفه برند از ارتباط طولانیمدت با مشتریان سود میبرد. تولیدکننده برند مشترک از داشتن مزایای رقابتی سود میبرد و فروشنده آن از کمکهای تبلیغاتی که از سوی مولفه های تشکیلدهنده برند به آن میرسد بهره میگیرد.
2- برند مشترک مرکب به استفاده از نام دو برند شناختهشده اشاره دارد به طوری که دو برند بهطور مشترک محصول/خدمت متمایز و متفاوتی ارائه میدهند که بهطور مجزا قادر به ارائه آن نبودند.
موفقیت برندسازی مرکب بستگی به محبوبیت مؤلفههای آن و همچنین به میزان مکمل بودن هر جزء برای سایر اجزا دارد.
برندسازی مشترک مزایای مختلفی دارد. از جمله :
به اشتراکگذاری خطر، کسب درامد حق امتیاز، درآمد حاصل از فروش بیشتر، اعتماد بیشتر مشتریان نسبت به محصول، دامنه گستردهتر به دلیل تبلیغات مشترک ، مزایای تکنولوژیکی، داشتن تصویر بهتر به دلیل ارتباط با برندهای شناختهشده دیگر و دسترسی بهتر به منابع مالی جدید.
اما برندسازی مشترک خالی از محدودیت نیست.
این احتمال وجود دارد که به دلیل تفاوت بازار دو محصول نسبت به هم و یا تفاوت کامل دو محصول، برندسازی مشترک با شکست روبهرو شود. اگر بین دیدگاهها و مأموریتهای دو شرکت تفاوت وجود داشته باشد، برندسازی مرکب شکست خواهد خورد.
برندسازی مشترک ممکن است بر روی مؤلفههای آن تاثیر منفی برجای بگذارد. داشتن تجربه بد مشتریان از هر یک از مؤلفههای برند، ارزش ویژه برند کلی را دچار خدشه مینماید.
8 مثال از برندسازی مشارکتی ( برندگذاری مشترک ) موفق :