مشاوره مدیریت ریسک
حدود یک دهه است که برخی محققان بحث میکنند انواع مختلف مؤسسات و سازمانها، چه خصوصی و چه دولتی ، در مقابله با بحران و عدم قطعیت با توجه به اصل معروف “علاج واقعه قبل از وقوع بايد كرد” تحتالشعاع استفاده از ابزار و مدلهای ریسک و مدیریت ریسک Risk Management قرارگرفتهاند .
اما به نظر میرسد بحران اقتصادی جهانی باعث شد ریسک در همه سطوح بهطور فزاینده یکی از چالشهای سازمانهای امروزی قرار گیرد .
تعجبی نیست اگر ببینیم هر چه بیشتر وقایع و مسائل روزانه چه در تحقیقات سازمانی و چه در رسانههای جوامع توسعهیافته بر اساس ریسک تعریف و بازتعریف شوند .
این در حالی است که هنوز تناقضهای زیادی در خصوص ریسک وجود دارد و نگاههای متفاوتی برای تفسیر و تعریف ریسک در جریان است.
بااینحال میبینیم در موضوعات و مباحث مختلف دانشگاهی از مدیریت سازمان و مسائل مالی گرفته تا سیاست انرژی و بهداشت عمومی سؤالات ذیل به صورت مکرر مطرح میگردند:
در بحث سازمانی میتوان گفت که تمامی این نشاندهنده شروع یکروند و رژیم جدید در شکلگیری سازمانهاست.
به عبارتی رهبری، مدیریت، و کلاً تصمیمگیریهای کوچک و کلان در سازمانها بهسختی میتوانند از این قاعده جدید و بعضاً ناخواسته استثنا باشند.
اگرچه ممکن است برخی سازمانها در برخی عرصهها مانند مدیریت پروژه اقدام به پیادهسازی مدیریت ریسک به صورت مقطعی کرده باشند لیکن معرفی و پیادهسازی یک چارچوب راهبردی درزمینهٔ ریسک در تمامی سطوح اینک میتواند نهتنها جزو اساسیترین نیازهای سازمان برای رقابتیتر شدن در دهه آینده باشد بلکه بر دیدگاه و توانایی مدیریتی سازمان ازلحاظ تصمیمگیری در شرایط دشوار و مبهم عدم قطعیت و بحران نیز تأثیر بگذارد .
بهعبارتدیگر هدف طراحی یک سیستم/چارچوب/مدل پشتیبان تصمیمگیری جهت حمایت از مدیران/کارشناسان در موقعیتهای مختلف تصمیم سازی و تصمیمگیری مبتنی بر مدیریت ریسک چه در شرایط عادی و چه در شرایط عدم قطعیت است که بتوان تا حد امکان به اهداف از قبیل موارد ذیل بسته به نیاز مشتری رسید: