برندینگ شرکتی چیست ؟

ینگ شرکتی ( سازمانی ) به عنوان یکی از انواع برند با اشاره به فعالیت‌های مدنظر در مسیر ارتقاء نام تجاری ( نام برند ) یک واحد تجاری ( واحد حقوقی ) است.

فعالیت‌های و برنامه‌ریزی‌های برندینگ شرکتی با برندینگ محصولات و خدمات متفاوت است زیرا دامنه برندینگ شرکتی خیلی وسیع‌تر است.

برای درک ساختار برندینگ شرکتی بهتر است که این مقاله که در خصوص معماری برند Brand Architecture را نیز مطلعه نمایید.

برندینگ شرکتی برندینگ سازمانی corporate branding

امروزه برندینگ به عنوان یک فرایند شکل‌گیری تصویر و هویت ، تقریبا در هر بخشی از جامعه پذیرفته شده است.

هر چند که ما از برندینگ در مورد بخش محصولات و خدمات  آگاهی بیشتری داریم، برندینگ شرکت مانند برندینگ توسط بخش‌های مختلف دیگر مثل ورزش ، سازمان‌های غیردولتی، سازمان‌های فرهنگی و مذهبی از جمله ساخت برند ملی و برند منطقه‌ای توسط ملت‌ها در زمینه‌های مختلف را می‌توان شاهد بود.

برندینگ و تصویرسازی یک تمرین مهم برای همه سازمان‌ها و نیز نهادها است.

با رشد و پیشروی سازمان‌ها، برندینگ تبدیل به یک حرکت استراتژیک شده است که متعلق یا طراحی‌شده توسط دپارتمان آن‌ها نیست.

این مدیران عامل و ارشد هستند که مدیریت و مالکیت سازمان‌های بزرگ را بر عهده دارند.

در حقیقت در بعضی موارد پیش برنده سازمان هویت برند شخصی خود را با نیاز به ساخت و مدیریت  کسب و کار یا هویت سازمان به خوبی با هم همراه می‌نماید.

ریچارد برانسون شاید بهترین مثال باشد از کسی که خود یک برند است و هم‌زمان صاحب شرکت Virgin است.

برند سازمان تنها به معنای هویت برند برای سازمان‌ها نیست بلکه نمایانگر ارزش‌های اصلی ،اخلاقی، پیشنهاد ارزشی که سازمان در رابطه با کسب و کار و مشتریانش به آن متعهد بوده است.

برند سازمان تا حد زیادی سفیر فرهنگ و سیستم ارزشی سازمان و شهرت آن است.

ارزش برند یا اندازه برند سازمان در قالب میزان ارتباط آن با مشتریان خویش ارزیابی می‌شود، پیشنهاد ارزشی برای مشتریان مانند  ارزش ادراک‌شده توسط سرمایه‌گذاران است.

تمایلات بازار سهام شاید انعکاسی از تصویر برند و یک سازمان بزرگ باشد.

تا آنجا که به سرمایه‌گذاران مربوط است، آن‌ها عملکرد شرکت را علاوه بر ترازنامه در قالب ارزش برند نیز می‌سنجند.

کارشناسان صنعت مدلی برای سنجش ارزش ویژه برند یک سازمان و همچنین اندازه‌گیری ارزش برند از نگاه سرمایه‌گذاران و غیره ایجاد کرده‌اند.

حفظ ارزش درونی برند و تصویر برند با مدیریت سازمان آمیخته است. ایجاد و ارائه تجربه ارزش برند یک فعالیت است  که شامل کل سازمان از جمله تمام فرآیندهای کسب و کار و کارکنان سازمان است.

در محیط بازار در حال تغییر، ادراک و نیاز مشتری نیز تغییر می‌نماید. برندینگ شرکتی نیز باید هم‌زمان  با تحولات جدید تغییر کند.

میزان ارزش ارائه‌شده به مشتری توسط برند سازمان نیز باید با بازارهای در حال تغییر و ادراک مصرف‌کننده در یک راستا قرار گیرد.

به شرکت IBM توجه کنید. تصویر برند IBM زمانی که  رهبر بخشی از صنعت بوده و انطباق با محیط در حال تغییر را از دست داد و موفق به همراهی با تغییرات نیازها نشد، آسیب شدیدی دید.

زمان بسیاری طول کشید تا این سازمان به اشتباه خود پی برد و تغییرات مورد نیاز را ایجاد و تمرکز خود بر روی بخش کلیدی کسب و کار را تقویت نمود و سپس مجددا در آن بخش از بازار به رهبر تبدیل شد.

هرچند برند سازمان آسیب دید، تصویر برند و ارزش قطعا به منشور سازمان کمک کرد تا بدون از دست دادن اعتبار خود در بازار خط‌مشی جدید خود را بسازد و آن را اصلاح کند.

مصرف‌کنندگان و مشتریان امروز بسیار آگاه هستند و انتخاب آگاهانه دارند.

برای اینکه قادر به ایجاد و حفظ موقعیت رهبری در درازمدت باشید، سازمان باید بر روی ارزش برند سازمان خود و ارائه تجربه برتر در همه زمان‌ها کار کند.

تجربه برند ترکیبی از تجربه زمان واقعی است که نتیجه تعامل با مشتری و همچنین درک او از تجربه برند است که یک تصور کلی از گذشته و تجربه امروز، دانش و همچنین درک ارزش سازمانی و شهرت است.

عناصر برندینگ شرکتی

و کارهای گرافیکی مرتبط با شرکت شما جزء اجزای کلیدی بازاریابی هستند و نقش مهمی در آنچه که مشتریان بالقوه قبل از خرید از شرکت شما برداشت میکنند، ایفا می کند.

این نکته ای بسیار مهم است، زیرا مخاطبین یک شرکت بر اساس طراحی مواد بازاریابی آن، وب سایت و ظاهر و احساس کلی برند در مورد آن شرکت نتیجه گیری می کنند.

در واقع، زمانی که فردی فقط به وب سایت شما نگاه می کند، کمتر از یک ثانیه طول می کشد تا نظری درباره برند شما ارائه دهد.

بنابراین، پاسخ به این سوال مهم است : چرا ایجاد یک برداشت اولیه خوب مهم است؟

زمان شما محدود است داشتن عناصر ضروری برندینگ شرکتی به شما این امکان را می دهد که تأثیر مثبتی بر خریداران و مشتریان احتمالی خود داشته باشید.

برای اینکه به شما ایده بدهیم که شرکتی منسجم و تاثیرگذار چگونه به نظر می رسد، به هر یک از پروژه های برندینگ شرکتی در مجموعه ما نگاهی بیندازید. خواهید دید که یک عنصر اصلی در هر یک از آنها ایجاد یک ظاهر و احساس ثابت بود.

برای رسیدن به این ، سه عنصر ضروری وجود دارد که باید در هنگام ایجاد یک برند شرکتی در نظر گرفته شود.

لوگو

شاید لوگوی شما مهمترین عنصر هویت برند شرکتی شما باشد.

به عنوان نماد و علامت مشخصه، معمولاً قابل تشخیص ترین عنصر است. لوگوی شما معمولاً در همه مواد تبلیغاتی مورد استفاده قرار می گیرد، خواه دیجیتال باشد، چاپی یا به شکل دیگری.

در رندینگ شرکتی (برندینگ سازمانی) معیارهای زیادی برای طراحی لوگو وجود دارد، اما یکی از موارد برجسته این است که لوگو باید در هر اندازه ای تشخیص و خوانا باشد.

از یک نماد وب کوچک گرفته تا یک بنر بزرگ در یک رویداد، لوگو باید برای همه واضح باشد.

رنگ ها

در برندینگ شرکتی (برندینگ سازمانی) از ها برای انتقال پیام‌ استفاده میشود. رنگ ها می‌توانند عامل کلیدی در فرآیند تشخیص شرکت از شرکت دیگر باشند. هنگام انتخاب رنگ، موارد زیادی را می توان در نظر گرفت. در اینجا دو مورد وجود دارد:

  • معانی رنگ: در برخی موارد، رنگ‌های خاص داستانی در پشت خود دارند و اغلب می‌توانند احساسات خاصی را برانگیزند. به عنوان مثال، زرد به عنوان یک رنگ روشن، دوستانه و خوش بینانه دیده می شود که می تواند احساسات مثبت ایجاد کند.
  • رنگ‌های متضاد: رنگ‌ها اغلب می‌توانند بر اساس جایی که در چرخه رنگ قرار دارند به‌عنوان «گرم» یا «سرد» برچسب‌گذاری شوند. این که آیا می خواهید رنگ های “گرم”، رنگ های “سرد” یا هر دو را داشته باشید، مهم است که بفهمید آیا آنها با هم تضاد خوبی دارند یا خیر.

برای اینکه رنگ های برند شما با شرکت شما مرتبط شود، مهم است که در همه مواد از رنگ های یکسان استفاده شود. پس از انتخاب پنتون‌ها و رنگ‌های RGB/CMYK مربوط به آن‌ها، باید مطمئن می‌شوید که رنگ‌های استفاده شده در تمام موارد چاپی و دیجیتالی شرکت شما ثابت می‌مانند.

فونت ها

مشابه رنگ ها، انتخاب یک فونت یا فونت خاص برای استفاده در مواد تبلیغاتی شرکت شما یکی از عناصر مهم برندینگ شرکتی (برندینگ سازمانی) است.

تعداد فونت ها را محدود کنید. یکی از بهترین روش ها این است که یک فونت serif برای محتوای بدنه و یک فونت sans-serif برای تیترها انتخاب کنید.

علاوه بر این، مدنظر داشته باشید که فونت های شرکتی شما باید برای وب سایت نیز قابل استفاده باشند. فونت های مختلفی برای انتخاب وجود دارد، از نظر سبک از سنتی تا مدرن.

انتخاب فونت هایی که تصویر مناسبی از برند شرکت شما منعکس می کند و می تواند به خوبی با لوگو و سبک کلی شما مطابقت داشته باشد ضروری است.

مشاور برندینگ

برندینگ شرکتی ( برندینگ سازمانی ) Corporate

مطالب این سایت شامل حمایت از حق مؤلف و مترجم بوده و هرگونه کپی برداری بدون درج لینک منبع پیگرد قانونی دارد.

5/5 - (9 امتیاز)