آنلاین برندینگ چیست ؟
آنلاین برندینگ جز با درک وب برندینگ WebBranding و پیش از آن بدون درک صحیح از اجزای برندینگ رخ نخواهد داد.
- برند ( نمانام ) عبارت است از یک ایده یا تصویر خاص از محصول یا خدمت که مشتری با آن ارتباط برقرار مینماید که میتواند از طریق شناخت نام، لوگو( نشانواره )، شعار و یا یک طرح خاص که شرکت مالک آن ایده یا تصویر باشد. پیشنهاد می دهیم که انواع برند را بشناسید.
- برندینگ / برندسازی Branding زمانی انجام خواهد داد که علائم و ایدههایی که متعلق به سازمان است، با استقبال روزافزون مخاطبان آن برند مواجه شده و در زمان حضور در عرصه رقابت با سایر شرکتهایی که همان محصول یا خدمت را ارائه مینماید، به یادآوری محصول و خدمت کمک نموده و در زمان خرید، برای مشتری اولویت ایجاد نماید.
در کمپین تبلیغاتی حرفهای ، تمام تلاش سازمان بر برندینگ است، اما اکثر مدیران سازمانها، برندینگ را همان تبلیغات میدانند.
شرکتهای تبلیغاتی در زمان طراحی کمپین تبلیغاتی یک اشتباه بزرگ انجام میدهند که همان تمرکز بر شناساندن برند به مخاطب یا افزایش سطح شناخت برند است.
شرکتی که صرفاً ابزار و کانالهای تبلیغاتی را در اختیار دارد، لزوماً عملیات برندینگ را به صورت علمی انجام نمیدهد.
تبلیغات در این حالت تنها شهرت ایجاد نموده و به سازمان استانداردی در جهت پیشرفت و حفظ سهم بازار میدهد.
رابطه برندینگ و آنلاین برندینگ
برندینگ قسمت بسیار مهم از تجارت تحت وب یا تجارت اینترنتی است. برندینگ ایجاد شهرت مینماید البته شهرتی که باید بر اساس ماهیت محصول یا خدمت ارائهشده ایجاد میگردد (میتواند مثبت و یا منفی باشد) و باعث ایجاد درامد برای برند میشود. برای همین باید در خصوص تفاوت شهرت و برند اطلاع کافی داشته باشیم.
هنگامیکه بر برندینگ تمرکز و یا در حال ساخت برند شرکت خود هستید، باید برای موفقیت برندتان برنامه جامعهای برای طراحی وبسایت و سئو (SEO: Search Engine Optimization) سایت نیز باید داشته باشید.
هماهنگی نام برند با نام دامین ، یکی از مهمترین موارد در فرایند برندینگ و شناخت ایده یا تصویر محصول یا خدمت است.برندینگ فرایند ساخت مهمترین دارایی سازمان است که در ارتباط با ایجاد اعتبار و شهرت مناسب برای سازمان است.
اگر سازمانی دچار نقصان یا ضعف در شهرت در بین سایر رقبا باشد، دوای دردش برندینگ خواهد بود که میتواند چهره برند را تقویت و بهبود بخشد. برندینگ ایجادکننده انتظارات مشتری است، پس برای پاسخگویی مسئولانه به این انتظارات باید تلاش خود در زمان ارائه کالا یا خدمت دوچندان نماید.
آنلاین برندینگ خیلی بیشتر از یک لوگو باحال یا یک شعار جذاب است.
قواعد جدید این بازی را باهم بررسی خواهیم نمود. داشتن یک وبسایت ضعیف، حضور نیمبند در شبکههای اجتماعی؛ که برای آن برندینگ، نام زیبا و دلانگیزی که به هزار زحمت ثبت نمودهاید، دیگر کافی نیست.
آنلاین برندینگ باید دارای تمام خصوصیاتی باشد که از یک سیستم بازاریابی حرفهای انتظار میرود.
چرا آنلاین برندینگ مهم است ؟
ماهیت کسب و کار و رقابتهای تجاری داخلی و بینالمللی در دنیای امروز افراد و کسب و کارها را هرچه بیشتر به توسعه کسب و کار خویش ترغیب مینماید. در مسیر توسعه، برندینگ عامل کلیدی خواهد بود. اما چرا ؟
زیرا ما به افرادی که میشناسیم اعتماد مینماییم.
به افرادی که با آن ارتباط داریم و آنها هم به افرادی که اعتبار آن را سنجیده و به آن باور دارند معامله مینمایند.
- برندسازی ، آگاهی از برند را به ارمغان خواهد آورد، چیزی که هر کارآفرینان و کسب و کارها به دنبال آن هستند.
- برندسازی ، فرصتهای پایدار بر بستر علاقه و توسعه هواداران و وفاداران برند ایجاد خواهد نمود.
- برندسازی ، افزایش اعتبار را به همراه خواهد داشت، زیرا ما از مرزهای جغرافیایی پیش خود خارج گشته و برای جهانیان قابلدسترس خواهم شد.
- برندسازی ، اعتماد سایرین را بر ما افزایش میدهد . مهمترین بخش فروش حرفهای در فرایند مدیریت فروش، عبارت است از تبدیل مشتریان بالقوه به مشتریان بالفعل است، تبدیل مشتری به منافع پایدار کسب و کار.
اگر تا اینجا مفهوم برندسازی را به درستی درک نموده باشید.
باید گفت که اکنون زمان آن است که هر کسب و کار باسابقه و یا هر کارآفرینی باید به دنبال برندسازی تحت وب / آنلاین برندینگ باشد.
در مورد طراحی وبسایت خود با جدیت فکر نمایید. طراحی وبسایت خود را صورت کامل در اختیار شرکتهای طراح وب و یا هر فرد مستقل در این حوزه نسپارید.
این افراد فقط د رزمینه برنامهنویسی و جایگذاری سرویسها تحت وب (پلاگین) در یک وبسایت تخصص داشته و طبیعتاً در مورد ماهیت کسب و کار و نوع رفتار مصرف کنندگان خدمات و محصولات و سلایق شما اطلاعی ندارند.
با این کار، شخصیسازی خدمت به مشتری Customized Services، جایی در وبسایت شما نخواهد داشت و تصاویر و مطالب قرار دادهشده منطبق بر هویت برند شما نخواهد بود.
اصول نوین فعالیت در برندینگ تحت وب (وب برندینگ) خاطرنشان مینماید که، حضور یکسویه در را وب کاهش دهید اما تعامل سازنده در آن را افزایش دهید. بر اساس یک تحقیق جامع که اخیر در دو دانشگاه نیوکاسل استرالیا و هاروارد صورت گرفته است.
10 نکته اساسی موفقیت در آنلاین برندینگ
1- وبسایت خود را به صورت اختصاصی طراحی نمایید
برای به یادسپاری وبسایت، باید برخورد اولیه با آن جذاب باشد، پس آن را اختصاصی طراحی و تصویری مجزا از رقبا در ذهن مخاطب ایجاد نمایید. بین طراحی اختصاصی و توانایی استفاده مناسب کاربر از وبسایت، تعادل برقرار سازید. در نظر داشته باشید که طراحی اختصاصی مهمتر از انتقال پیام برند به مخاطب نیست و باید در طراحی آن این پیام به درستی منتقل گردد.
2- لوگوی مناسب طراحی نمایید
لزوماً لوگو Logo نباید دلانگیز، فریبنده یا خیلی پیچیده باشد، تنها کافی است که نمادی از کسب و کار شما باشد و به تصویرسازی ذهنی مخاطب کمک نماید، همچنین شناخت برند و تشخص برند شما از سایر برندها را آسان نماید.
برای مثال، اگر تمرکز شما بر برقرار ارتباط و تعامل سازنده با مشتری است، میتوانید از یک نماد گفتگو در لوگو استفاده نمایید که به همراه یک رنگ خاص، شمارا در ذهن مشتریان تداعی نماید. کاملاً شیک و ساده.
3- یک عبارت کوتاه و ساده برای Tagline خود انتخاب نمایید
عبارت کوتاه End lines, Straplines) Tagline) . یک عبارت است که در لحظات اولیه ورود بازدیدکنندگان به سایت، به آنان این امکان را میدهد که بلافاصله با خواند آن، ماهیت فعالیت و تمرکز موضوعی سایت را تشخصی دهند.
این عمل بیشترین بازخورد را دارد که فایده استفاده از خدمات و یا محصولات شرکت را در خود داشته باشد. برای مثال، Tagline تیم مشاوران مدیریت ایران عبارت است : ارتقاء علمی مدیر و مدیریت.
اگر شما نیز تگ لاینی برای سایت خود انتخاب نمودهاید، خوشحالیم خواهیم شد که آن را به همراه لینک سایت، در قسمت نظرات با ما به اشتراک بگذارید.
حالا زمان آن است که ببینیم چگونه باید سطح آگاهی از برند را افزایش داد.؟
برای افزایش سطح آگاهی از برند باید هاله علاقه به برند به آن افزود.
» ساخت یک برند با هالهای از علاقه Brand Likable «
ساخت برند با قدر تشخیص، بسیار سادهتر است از آنکه بخواهیم برندی را به گونهای معرفی نماییم که مردم عاشقانه آن را دوست داشته باشند. امروزه این عمل از طریق ایجاد ارتباط صمیمانه و نزدیک برند با مخاطبان ایجاد میگردد. برندی که هاله علاقه را داشته باشد و بتواند آن را حفظ نماید، جاودان خواهد ماند.
شاید بهترین نکته آن است که مخاطبان نیز علاقه دارند که به صورت شخصی با شما در ارتباط باشند.
به عنوان مثال:
هنگامیکه یک کالای خریداریشده دچار مشکلی میگردد و شما با شرکت ارائهدهنده خدمات پس از فروش آن کالا تماس حاصل میفرمایید، علاقه دارید که پیام شما توسط یک انسان شنیده شود و به شما همان دلداری داده و یا مشاوره دهد و یا حداقل زمان مراجعه را اعلام نماید، بهجای اینکه توسط دستگاه ضبط پیام Answer Machine پیامتان دریافت گردد تا بعداً با شما تماس حاصل گردد.
4- اضافه نمودن صفحه درباره ما ‘About US’ یا صفحه شروع ازاینجا ‘Start Here’
صفحه “درباره ما” به شما این امکان را میدهد که در مورد خودتان توضیحاتی ارائه نمایید و صفحه “شروع از اینجا” به مخاطب شما کمک مینماید که مرحله اول شروع یک فرایند (خرید، دانلود، ارسال،….) در سایت را بهخوبی دانسته و در بین لینکها سردرگم نشود (با صفحه فرود Landing Page متفاوت است).
5- اضافه نمودن جعبه ارتباطی شبکههای اجتماعی به سایت
شما میتوانید جعبه ارتباطی شبکه اجتماعی مانند فیسبوک Like Box و یا توییتر Timeline را به سایت خود اضافه نمایید.
در این حالت کاربر سایت به صورت مستقیم و زنده پستهای ارسالی را مشاهده و با رفتن روی این شبکههای اجتماعی قادر به دریافت پاسخ سؤالات و ارائه پیشنهادها بوده و یا با نظرات دیگر مخاطبان و مشتریان آشنا میگردد. این مورد در خصوص تمام
6- ارسال لینک به سایر شبکههای اجتماعی
در حدود 157 شبکه اجتماعی معتبر بینالمللی وجود دارد. سعی نمایید به مهمترین آنها لینک ارسال نمایید. (البته اگر مخاطبتان در آنجا حضور دارد)
7- تولید ویدیو یا پادکست
گام 5،6 و 7 همگی در خصوص ارائه چهره انسانی از برند است. جایی که نشان دهید “همهچیز برنامهنویسی نشده است”.
فرض کنید که قصد دارید که یک مشاوره در حوزه مشاوره مدیریت استخدام نمایید. در اینترنت کلمه مشاوره مدیریت را جستجو مینمایید. به وبسایت دو مشاور A,B برمیخورید. هردو محتوای مناسب در سایت خود داشته و هردو رزومه خوبی دارند.
اما تنها مشاور A در سایت خود لینک به شبکههای اجتماعی دارد و سریعاً در آنجا به سؤالات شما پاسخ میدهد و ویدیوهای مرتبط ارائه نموده است. به نظر شما کدامیک اجتماعیتر هستند. کدامیک قابلاعتماد و حرفهای است؟
- این عمل بخشی از فرایند بازاریابی محتوا است که بر اساس مقاله اخیرمان (بازاریابی محتوایی – بازاریابی مفهومی) جزئی از بازاریابی مفهومی خواهد بود.
» ساخت برند با هاله اعتماد و اعتبار Brand Trustable «
شما قادرید که باحالترین برند روی زمین باشید اما این معنا نیست که مردم باید پول بهپای برندتان بریزند.مخاطبان برندتان پیش از اینکه چیزی بخرند نیاز به اعتماد به شما دارند – همانطور که پیشتر گفتیم : مهمترین هدف برند سازی، ایجاد و افزایش حس اعتماد است که مهمترین بخش فروش حرفهای است.
نکته غمانگیز داستان این است که این فرایند یکشبه اتفاق نمیافتد و نیاز به زمان و کار برنامهریزیشده دارد که در فرایند برندینگ بر عهده مدیریت برند و یا مدیر بازاریابی است. ایجاد هاله اعتماد پیرامون برند درواقع تماماً مرتبط با ایجاد ارزشافزوده برای گروه مخاطب است که شامل ارائه محتوای با کیفیت بالا، کمککننده و با قابلیت به اشتراک گذاری است.
8- تولید محتوای دست اول و فوری
برخی وبسایتها و یا وبلاگها بسیار پرطرفدار هستند اما متون بسیار ساده، دست اولی و فوری دارند مانند :
آیا تابهحال دیدهاید که یک مشتری به خاطر یک بانک گریه کند؟ و یا فرهنگ تیم فروش شما، کشتی جنگی یا کشتی دزدان دریایی؟
تیم مشاوران مدیریت ایران در قسمت خبرنامه مدیریت و تجارت خود اینگونه مطالب غالباً در پاسخ به سؤالات مخاطبان سایت تولید و فوراً درج میگردد تا درک عمومی از یک مسئله را افزایش داده و مخاطب نیز سریعاً به پاسخ دست یابد تا بداند که این سایت، متعلق به اوست و ما پاسخگو هستیم.
پس در سایتتان مطالب فوری را داشته باشید و آن را سنگ بنای برندسازیتان قرار دهید. اگر به دیگران کمک نمایید و بر نحوه تفکر آنان اثرگذارید و آن را تغییر دهید در نتیجه به لیست ذهنی مشتری واردشده و به عنوان یک منبع الهامبخش و قابلاعتماد شناخته خواهید شد.
9- ارائه یک پیشنهاد ارزشمند ولی رایگان
تمرکز شما بر تولید محتوای باارزش است. درواقع یک وبسایت بدون ارائه محتوای جذاب و کاربردی هیچچیزی نیست و بقیه موارد اهمیت ندارد. ولی برای ارزشمند نمودن محتوا و رقابت با سایر، باید یک برگه برنده نیز رونمایید.
مطلبی رایگان اما باارزش را به عنوان پاداش به مخاطب ارائه نمایید. میتوانید برای دریافت این مطالب از مخاطب درج ایمیل را الزامی نمایید اما اگر مطلب برخلاف عنوانش جالب نباشد . برند خود را رسماً زیر پا له نمودهاید.
10- خودتان باشید
برای مثال، ما در آغاز (به مدت 2 سال) خدماتمان را بر روی وبلاگ معرفی مینمودیم، ولی پس از تصمیم به تأسیس یک وبسایت پارسی برای ارائه خدمات در ایران، افغانستان و تاجیکستان، از ابتدا تصمیم گرفتیم که خودمان باشیم و هیچ فرقی ازلحاظ پاسخگویی در داخل و خارج از وب در مقابل مخاطب پارسیزبان نداشته باشیم.
شما نیز باید با همان فرهنگ سازمانیتان در فضای وب پاسخگو بوده و نشان دهید که درواقع قابلاعتماد و حرفهای هستید.
برای موفیت در آنلاین برندینگ باید دارای یک استراتژی مدون باشید.
آنلاین برندینگ باید در بخش بازاریابی سازمان مانند یک رودخانه جاری، همراه در حال اجرا باشد. معمولا ما به سازمانهای توصیه مینماییم که برای استمرار آنلاین برندینگ باید فردی را به صورت ویژه برای این امر در نظر داشته باشند.
مطالب این سایت شامل حمایت از حق مؤلف و مترجم است و هرگونه کپی برداری بدون ذکر منبع پیگرد قانونی دارد.