تفاوت معنایی Tagline, Mantra, Motto, Slogan

تفاوت تگ لاین ، اسلوگان و شعار در واژه شناسی برندسازی و تبلیغاتی

  • تعریف تگ لاین و اسلوگان چیست و چه تفاوتی با هم دارند؟
  • تفاوت تگ لاین و اسلوگان چیست؟
  • اسلوگان ( اسلوگن ) چه تفاوتی با شعار دارد ؟
  • اسلوگان چه تفاوتی با تگ لاین دارد ؟

این سوالاتی است که معمولا کارفرمایان یا مخاطبین سایت از ما بسیار می پرسند. ما قصد داریم تا در یک مقاله به ابهامات پیرامون آن بپردازیم .

به تاریخ این مطلب دقت نمایید. هنوز تا این تاریخ هیچ وب سایتی در خصوص ( تفاوت تگ لاین و اسلوگان با موتو ، مانترا ) توضیحی به زبان فارسی ارائه ننموده است.

تفاوت معنی Tagline Mantra Motto Slogan برند مانترا برند اسلوگان اسلوگن

برای اولین بار در زبان فارسی توسط تیم مشاوران مدیریت ایران ترجمه می‌گردد

عبارت کوتاه Tagline چیست ؟

تگ‌لاین کاربرد در برندسازی دارد و عبارتی موجز برای نمایش ماهیت فعالیت (شرکت) است.

در بیشتر منابع از Mantra مترادف با Tagline(البته با یک اختلاف جزئی) یاد شده است. حتما در این مورد مطلبی ارائه خواهیم نمود.

  • در برخی متون از برند مانترا Brand Mantra به عنوان Brand Essen یادشده است. به معنای “چکیده و خلاصه حرف برند” (حداکثر در 3 کلمه ) که همان قول برند Brand Promise  است.

Some Brand Essence or Bran Mantra :

  • Disney : Fun family entertainment
  • Nike : Authentic athletic performance
  • Starbuck : Rewarding everyday moments

شعار Motto چیست ؟

کاربرد در فعالیت‌های سیاسی، اجتماعی، فرهنگی و فلسفی دارد و ارائه‌کننده طرز فکر و تلقی آن دسته و یا گروه از افراد است.

عنوان Slogan چیست ؟

اسلوگن ( عنوان ) کاربرد در کمپین‌های تبلیغاتی دارد و بیان‌کننده هدف از برگزاری کمپین یا محصول است.

عناصر برندسازی Branding

عنوان ( عنوان کمپین تبلیغاتی ) Slogan در مقابل عبارت کوتاه  Tagline ، تفاوت چیست ؟

به راحتی میتوان بین اسلوگن و تگ لاین دچار سوء تفاهم شد.

زیرا شباهت‌هایی دارند ، اما نقش‌های متفاوتی در بازاریابی و ایجاد تمایز بازی می نمایند. عنوان یک کلمه کلیدی است – یک رشته کوتاه از کلمات برای جلب توجه مردم.

عنوان مانند یک قلاب است.

عنوان چیزی است که میتواند یک کمپین بازاریابی را هدایت نماید، برای همین آن را عنوان کمیپن تبلیغاتی مینماییم. عنوان موثر  باید به یاد ماندنی، قابل تکرار در زمان انتقابل پیام ، و گاهی اوقات حتی بتوان آن را در ترانه برند ( هویت شنیداری برند ) استفاده کرد.

تکرار، ریتم، یا هم قافیه بودن کمک می کند تا عناوین به یاد ماندنی شده و به آسان بیان شود.

یک تگ لاین ( عبارت کوتاه )، همان نوشته‌ای است که معمولا زیر لوگو قرار می‌گیرد. تگ لاین طراحی شده‌ که خوانده ‌شود و نه بیان شود.

ابتدا اسم سازمان را می‌خوانید، سپس تگ لاین را می‌خوانید. وظیفه تگ لاین بیان مفهوم context در پیرامون نام تجاری است .

هنگامی در حال معرفی یک واحد تجاری جدید به جهان هستیم ، تگ لاین نقش مهم و مفیدی بر عهده دارد. تگ لاین را می‌توان از بیانیه مأموریت یا قول برند استخراج کرد، بنابراین، طول عمر تگ لاین از یک اسلوگان بسیار طولانی‌تر است.

 

توضیح تکمیلی :

شاید این سؤال به ذهنتان خطور نماید : پس “شعار تبلیغاتی” را با Slogan باید معرفی نمود یا با Motto  ؟

کمی پاسخ به این سؤال پیچیده است. زیرا تا زمانی که کلمه Motto برای راهپیمایی و تظاهرات بکار برده می‌شود، همان شعار است، اما وقتی بخواهیم از کلمه شعار برای تبلیغات استفاده نماییم، امکان استفاده از Motto ، غیر حرفه‌ای است. به این معنا که اگر Advertising Motto را گوگل کنید، نتایج Advertising Slogan را نمایش داده خواهد شد.

این نشان می‌دهد که هدف از کاربر Slogan به معنای “شعار” نبوده، بلکه هنگامی‌ که در کنار کلمه “Advertising ” است، به معنای “عنوان تبلیغات” بیان میگردد. که در فارسی آن را “شعار تبلیغاتی” ترجمه نموده و برای حفظ آن مقاومت نیز می‌شود.

از سوی دیگر : شعار بار معنایی منفی هم دارد. شعار در اغلب موارد برای حرف‌های بی‌پایه و اساس استفاده می‌شود. تاکنون شنیده‌اید : شعار نده، عمل کن ؟ یا حرف‌های شعارگونه !

اما اگر به‌جای شعار کمپین تبلیغاتی ( که عوام و خواص این‌گونه آن را می‌نامند ) از “عنوان کمپین تبلیغاتی” استفاده نماییم، اگر بار مثبت نداشته باشد بار معنایی منفی نیز ندارد.

شاید حتی در مترجم گوگل (مترجم غیر تخصصی)، ترجمه “شعار” را برای کلمات Motto و Slogan دیده باشید.

پس چرا فقط یکی از آن‌ها باید با تبلیغات همراه شود. درحالی‌که ظاهراً مترادف هستند. از سوی دیگر کلمات Banner, Standard, Device, Emblem نیز دارای همین معنی هستند، پس چرا هیچ کجا (در زبان انگلیسی) به همراه کلمه تبلیغات و به معنای “شعار تبلیغاتی” ظاهرنشده‌اند ؟

نتیجه‌ای که می‌توان گرفت این است که ازآنجایی‌که ما معادل فارسی مناسبی برای آن نداشتیم و ترجمه کلمه به کلمه انجام داده‌ایم، Advertising Slogan را شعار تبلیغاتی ترجمه نموده‌ایم.

جالب آنکه اگر به یک مدیر تبلیغاتی یا آژانس برندینگ در یک کشور انگلیسی زبان بگویید که یک “شعار” (به معنای فارسی آن) برای کمپین شما خلق نماید، حتماً به شما می‌گوید:

مگر شما کار سیاسی انجام می‌دهید ؟

مگر این کمپین انتخاباتی برای ریاست جمهوری است ؟

– زیرا کلمه Motto دز ذهنش تداعی خواهد شد.

امیدواریم که توانسته باشیم منظورمان به‌درستی منتقل نماییم.  وظیفه مدیریت بازاریابی و سپس مدیریت برند ، تببین، حفظ و نگهداری عناصر فوق در فرایند برندینگ است.

 

مشاوره برندسازی

مطالب این سایت شامل حمایت از حق مؤلف و مترجم است و هرگونه کپی برداری بدون ذکر منبع پیگرد قانونی دارد.

5/5 - (16 امتیاز)
2 دیدگاه در تفاوت معنایی Tagline, Mantra, Motto, Slogan – تگ لاین و اسلوگان
  1. منظر رمزی عراقی 6 مرداد 1399 در 11:30 ب.ظ پاسخ

    خیلی واضح و خوب توضیح داده اید . سپاس فراوان

  2. درست میفرمایید . متاسفانه تا زمانیکه که دنیای ترجمه کتابهای مدیریت در دست مترجم بی سوادی باشد که هیچ علمی در حوزه مدیریت ندارند و از کتب رمان یا درخت کاری و مدیریت را یک جور ترجمه میکنند . همین مشکلات بوجود می آید.
    طرف خود را پدر بازاریابی نامیده. چندتا بادومجون هم دوروش هستند که مانند انگل دمش را گرفته اند و از کنارش میخورند و براش کف و هو را میکشند. خب هر گندی هم بزنه هیچ کس حرفی نمیزنه و هر اشتباهی هم در کتاباش باشه ، چون تو دانشگاه رانت داره ، اشتباهاتش را سرپوش میزارند.
    گند رو گند
    همشون هم پدر و مادر یک چیزی هستند.


[بالا]

ارسال پاسخ

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *