انواع برنامه بازاریابی /طرح بازاریابی Marketing Plan

در مقاله از (Ansoff (1957 ماتریس آنسف در مجله کسب و کار دانشگاه هاروارد به بررسی 4 نوع از برنامه ی و های پرداخته شده است.

این چهار برنامه بازاریابی به عنوان پایه برنامه بازاریابی و اساس سایر انواع برنامه بازاریابی هستند که بیانگر شیوه سرمایه گذاریها و فعالیتهای شرکت است.

این برنامه های بازاریابی در خود به معرفی استراتژیهای کسب و ی میپردازد که تمرکز بر “محصولات جدید یا محصولات موجود “دارد و یا “بازار جدید یا بازار کنونی” شرکت دارد.

ماتریس آنسف Market Penetration Diversification Market Development Marketing Strategy Ansoff Matrix برنامه بازاریابی استراتژی ماتریس آنسوف

برنامه بازاریابی بر اساس استراتژی نفوذ در بازار

زمانیکه شرکت بر در بازار کنونی به موجود تمرکز داشته باشند، این شرکت در برنامه بازاریابی خود به دنبال استراتژی نفوذ در بازار است.

برنامه بازاریابی در این حالت به دنبال افزایش مشتریانی است به راحتی ممکن است توسط رقبا جذب شوند، همچنین برای جذب مشتریان رقبا تلاش مینماید ، افزایش تعداد دفعات مصرف یک محصول و تبدیل غیرمصرف کنندگان به مصرف کنندگان .

افزایش آگاهی از طریق ارتباطات بازاریابی و افزایش دسترسی از طریق توزیع گسترده از فعالیتهای متداول بازاریابی در این نوع برنامه است.

شناسایی موارد استفاده جدید و کاربردهای جدید برای یک محصول ممکن است تعداد دفعات استفاده را افزایش داده یا غیر مصرف کنندگان فعلی را به مصرف کنندگان تبدیل کند.

به عنوان مثال ، اتی برای آب پرتقال که دارای عنوان “این صرفا یک صبحانه نیست” تلاشی برای گسترش استفاده است.

اگر دلایلی برای این باور وجود داشته باشد که چنین پروموشنی منجر به خریدهای مکرر شود ، می توان از قیمتی برای ترغیب مشتریان رقبا در استفاده از محصول شرکت استفاده نمود.

برنامه های وفاداری می تواند در حفظ مشتریان موجود بسیار مؤثر باشد.

این استراتژی با تکیه بر تسلط شرکت بر محصولات موجود و مشتریان موجود ، ریسک خرید محصول را برای مشتریان کاهش می دهد.

برنامه بازاریابی بر اساس استراتژی توسعه بازار

فعالیتهای بازاریابی برای از طریق فروش محصولات کنونی در بازارهای جدید به عنوان استراتژی توسعه بازار معرفی میشود. چنین فعالیتهایی میتواند در بازارهای جدیدی مانند بازارهای بین المللی رخ دهد.

ایجاد آگاهی از وجود محصول  در بازار و توسعه کانال پخش و توزیع ، فعالیتهای محوری و کلیدی در استراتژی توسعه بازار است.

برخی محصولات نیاز به اصلاح برای تطبیق با نیازهای بازار مدنظر دارد.

برای مثال :

فرض که شما تولید کننده مواد غذایی هستید ، اگر بخواهید یک کسب و کار بین المللی داشته باشید ، حتما باید منوی خود را با سلیقه غذایی هر بازار منطبق نماید.

برنامه بازاریابی تحت استراتژی توسعه بازار به علت استفاده از محصولات نرمال شرکت در بازارهای جدید ، همراه با ریسک است ، زیرا شرکت در خصوص بازار جدید ، اطلاعات دقیق و شفافی ندارد و شرکت و محصولات آن نیز در بازار جدید ، شناخته شده نیستند.

نرخ بازگشت سرمایه گذاری بازاریابی ، در هنگام استفاده از استراتژی توسعه بازار در برنامه بازاریابی ، بیش از استراتژی نفوذ در بازار است ، زیرا شرکت باید در بازار جدید را باید افزایش ، شبکه توزیع و پخش را ایجاد و محصولات را در بازار جدید به صورت آزمایشی بفروشد ، که همه اینها زمان بر است.

برنامه بازاریابی بر اساس استراتژی توسعه محصول

تولید محصول جدید برای فروش به مشتریان موجود ، یک استراتژی توسعه محصول است.

این استراتژی در قالب برنامه بازاریابی است که در بین شرکتهایی زیادی مشترک است که می توانند از روابط خود با مشتریان موجود بهره ببرد.

به عنوان مثال :

American Express توانسته است از قدرت رابطه خود را با مشتریان کارت اعتباری خویش استفاده کرده ، خدمات مرتبط با مسافرت را نیز به آنها بفروشد.

به همین ترتیب ، شرکت های تلویزیون کابلی پیشنهادات خود را در حوزه خدمات اینترنتی و تلفنی گسترش داده اند.

فعالیتهای تحقیق و توسعه نقش مهمی در استراتژی توسعه محصول دارند.

زمان لازم برای تولید و آزمایش محصولات جدید ممکن است طولانی باشد ، اما به محض تولید محصول ، با ایجاد آگاهی ، علاقه و در دسترس بودن باید نسبتاً سریع صورت پذیرد زیرا این شرکت در حال حاضر با مشتریان رابطه دارد.

استراتژی توسعه محصول از استراتژی نفوذ در بازار ریسک پذیرتر است زیرا ممکن است محصول لازم حداقل با هزینه قابل قبول برای مشتری آماده نشود و یا محصول توسعه یافته با نیازهای مشتریان مطابقت نداشته باشد.

برنامه بازاریابی بر اساس استراتژی تنوع

استراتژی متنوع سازی شامل ورود محصولات جدید به بازارهای جدید است. این به معنای ایجاد یک تجارت کاملاً جدید است.

این خطرناکترین استراتژی ها در بین تمام استراتژی ها است زیرا که احتمالاً بیشترین صبر را در انتظار بازگشت سرمایه می طلبید.

 

ماتریس آنسوف Ansoff (ماتریس آنسف )

که گاهی به ماتریس رشد Ansoff یا ماتریس Ansoff نیز گفته می شود، ریشه در مقاله ای دارد که در سال 1957 توسط ایگور آنسوف نوشت.

وی در مقاله پیشنهاد کرد که استراتژی بازاریابی محصول کار مشترکی از چهار حوزه رشد است: نفوذ در بازار ، توسعه بازار ، توسعه محصول و تنوع.

 

مطالب سایت شامل حمایت از حق مؤلف و مترجم میباشد و هرگونه کپی برداری بدون درج لینک منبع پیگرد قانونی دارد.

5/5 - (11 امتیاز)

ارسال پاسخ

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *